Dnes je piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vianočné prianie celej farnosti

Milí moji farníci!

Nadišla vzácna chvíľa o ktorej sme si mysleli, že ju budeme prežívať spolu v našom chráme. No všetko sa zmenilo rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Situácia sa zhoršuje a epidémia zatiaľ bohužiaľ nad človekom vyhráva. Preplnené nemocnice, nárast infikovaných, zvýšený počet úmrtí je výsledkom nezodpovednosti tých, ktorí to zľahčujú. My kresťania očakávame príchod Božieho Syna na svet. Tak ako sme prežívali počas zákazu vychádzania a lockdownu cez sväté omše Veľkonočné sviatky – sviatky utrpenia, smrti a zmŕtvychvstania nášho Pána, takým obdobným spôsobom budeme prežívať aj Vianočné sviatky – sviatky narodenia nášho Pána. Napriek tomu, že to nebude v tomto našom chráme, bude sa toto prežívanie odohrávať vo Vašich rodinách. Budete mať možnosť sledovať streamované sväté omše cez RTVS, TV LUX, Rádia Lumen, alebo cez iné streamované sväté omše rôznych farnosti či už v rámci nášho dekanátu, okresu, alebo Slovenska. Aj naša farnosť bude vysielať streamované sväté omše z priestorov nášho kostola a to v čase 25. 12. – 00:00 hod. – polnočná, v deň narodenia Pána 25. 12. o 09:00 hod., na sviatok svätého Štefana 26. 12. o 09:00 hod. a na prvú nedeľu Vianočnú – Nedeľu svätej rodiny o 09:00 hod. Teda možností je veľa, stačí si iba vybrať.

Ja Vám chcem moji milí farníci popriať naozaj krásne požehnané Vianočné sviatky plné lásky, radosti, pokoja a Božieho požehnania. Nech všetky naše zmysly a mohutnosti srdca sú upriamené iba na lásku. Ktorá ľudí spája. Aby sme ostatným dali príklad, ktorí dali prví kresťania pohanskému národu a oni o nich vydali svedectvo slovami „Pozrite ako sa milujú.“ Nech dobrotivý Boh, ktorý poslal na svet svojho Syna Vás sprevádza a žehná Vaše kroky. To vám zo srdca bez rozdielu prajem a zo srdca vyprosujem u nášho dobrotivého Pána.

S láskou Vás žehná Váš správca farnosti páter Verianus

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144