Dnes je sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ružomberská Trojruža

To, že v Černovej sa to len tak hmeží talentmi, vieme už všetci. Takže výhra na československej literárnej súťaži Trojruža potvrdzuje tento fakt. Zabojovali viacerí (Klement, Sofia), no uspieť sa podarilo Romči Selešiovej (v spolupráci s Karin Gromovou), ktoré si odniesli krásne 2.miesto.

Vychádzajúcou hviezdou sa stal Jakub Pudiš, ktorý získal čestné uznanie. Je to jeho prvá literárna cena. Niekde musíme začať, ale nedá mi podotknúť, že sa umiestnil medzi takými žiakmi ako sú žiaci základnej umeleckej školy v Starej Ľubovni (s dlhoročnou tradícioua vynikajúcim pedagógom) či gymnázium v Topoľčanoch (kde majú takisto vynikajúcu profesorku, sama si odniesla 2.miesto), ktorí vyhrali takmer všetky ceny.

Z výhier sa tešíme, Mestskej knižnici v Ružomberku i porote za nemalé úsilie spojené s touto súťažou veľmi ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník, v poradí už 8.

P.S. po slávnostnom odovzdávaní cien v KD v Ružomberku sme si odskočili, samozrejme, na zmrzku. V takom teple sa inak ani nedalo :-).

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144