Dnes je štvrtok, 2. máj 2024
Meniny má Žigmunt, zajtra Galina

Nový rozdeľovací plán pozemkov pre JPU Černová – Hríby je hotový a odovzdaný úradom

Zhotoviteľ (autorizovaný geodet) po dlhosiahlych rokovaniach s účastníkmi konania (viac ako 400 vlastníkov), s predstavenstvom združenia, v koordinácii s OÚ (odbor pozemkový a lesný) odovzdal finálny projekt nového rozmiestnenie stavebných pozemkov a verejnej infraštruktúry. V praxi to znamená, že po uplynutí zákonných legislatívnych a geodetických procesov a lehôt, dôjde k definitívnej zmene využitia funkčnosti lokality Černová – Hríby.

Tento nový právny stav parcelácie pôvodných poľnohospodárskych pozemkov na stavebné parcely (register nového stavu) umožní v dohľadnej dobe očakávanú individuálnu výstavbu RD a verejnej infraštruktúry. Komasácia – JPÚ zabezpečila najmä scelenie drobných, ťažko využiteľných poľnohospodárskych parciel na stavebné pozemky s prístupom ku komunikácii každému pozemku.

Po formálnej kontrole úradníkmi, overenie GP, stop – stav pre notárov, schválenie predstavenstvom dôjde k zápisu nového stavu na kataster nehnuteľností. Každí vlastník bude mať pridelený noví list vlastníctva.

Predpoklad zavkladovania nových GP a LV v katastri a tiež vytýčenie pozemkov teréne je plánovaný na leto 2024.

S úctou

Patrik Habo

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144