Dnes je sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kosenie spodného farského cintorína

O spodný farský cintorín sa musíme starať

Viacerí ste ma oslovili, že prečo nekosia a neupravujú náš spodný cintorín pri kostole TS mesta Ružomberok. Nekosia ho preto, lebo nie je vo vlastníctve mesta ani v správe TS Ružomberok.

Tento cintorín je a vždy bol vo vlastníctve farnosti Černová, preto je úlohou farnosti sa o neho starať. V minulosti tento cintorín kosil p. farár Trstenský a po ňom Vladko Bačkor st. a tiež Marian Veverica (samozrejme všetci dobrovoľne, za čo im veľmi ďakujem). Dnes je dôležité, aby sme sa už o tento priestor starali pravidelne my – farníci.

Počas najbližšieho stretnutia Hospodárskej rady našej farnosti navrhnem, aby sme oslovili všetky naše černovské aktívne spolky a OZ a aby sme si rozdelili „služby“ kosenia spodného cintorína tak, aby bol kosený pravidelne minimálne 5× ročne. Je to veľmi dôležité, nielen z estetického či zdravotného pohľadu, ale najmä z úcty k našim predkom ktorí sú tam pochovaní.

Ďakujem za pochopenie.
Patrik Habo

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144