Dnes je sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kosenie a údržba zelene v Černovej

Priatelia, viacerí sa obraciate na členov OV MsČ ohľadom nedostačujúceho kosenia v našej mestskej časti. Mesto a jeho zmluvný partner Technické služby, a.s. túto základnú činnosť jednoducho už dlhšie nezvláda. Nevieme či zámerne, organizačne alebo personálne, ale v každom prípade je to veľké negatívum nielen našej „dediny“ ale aj celého mesta, pretože vo viacerých mestských obvodoch je to podobne.

Náš občiansky výbor a poslanec MsČ sa touto témou zaoberá pravidelne na rokovaniach OV, predložil 3-krát písomné požiadavky na zvýšenie intenzity a kvality kosenia, predložili sme mapový podklad na všetky verejné plochy, ktoré potrebujeme kosiť alebo inak udržiavať. V rámci poslaneckej interpelácie priamo na MsZ bol tento bod 2-krát predložený našim poslancom s cieľom nápravy, aby sa kosenie verejných priestorov, údržba cintorína a okolie pamätníkov zadefinovalo koncepčne, pravidelne a najmä kontrolovateľne. Žiaľ tieto iniciatívy boli neúspešné a to aj napriek tomu, že náklady mesta voči Technickým službám sa už viackrát navyšovali. Táto základná úloha vedenia mesta, tak stále ostáva nenaplnená.

Keďže sa tento stav pravidelne opakuje a vytvára o našej mestskej časti okrem iného aj veľmi negatívny dojem, rozhodli sme sa, že nemôžeme ďalej čakať a zvolávame verejnú, dobrovoľnú brigádu, kde v rámci našich možností pokosíme, odburiníme a upravíme naše verejné priestory.

Brigáda bude v sobotu 31. 7. 2021. Stretneme sa pred parkom v Starej Černovej o 8.00 h.

Občiansky výbor MsČ

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144