Dnes je nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea

6.roč.: THD-SJL: Dynamický opis spojený s technikou

Aj Vy radi spájate príjemné s užitočným? My sme spojili opis pracovného postupu (dynamický opis), hodinu techniky, veľa zábavy a dokonca poniektorí (však, Adam?) aj čitateľskú gramotnosť :-)

Rozdelili sme sa na skupinky, každá si pripravila recept s presnými ingredienciami a hor sa do práce. Zábava začala, keď istý nemenovaný Adam priniesol z obchodu namiesto syrokrému (syr v črievku) mexickú nátierku :-). A potom sa ma ako učiteľky slovenčiny spýtajú, na čo im bude čitateľská gramotnosť. No, napríklad na to, aby ste si v obchode kúpili to, čo potrebujete.

Po tejto vtipnej vsuvke, ktorú môžete vidieť aj na fotke (reakcia ostatných v skupinke, keď si pozreli, čo priniesol) sme sa presťahovali do kuchynky a pustili do práce. Zasmiali sa, ukuchtili to, čo sme mali a hlavne nič nepodpálili. Občas zazneli otázky typu: „Pančelka? A čo keď sme tam dali namiesto polovice prášku do pečiva celý balíček?“ Zábava teda pokračovala. Nakoniec sme sa pokúsili dať kuchynku do pôvodného stavu a s jedlom sa pekne podelili, nezabudli sme na pančelku triednu či vedenie školy.

Hoci miesto syrovej nátierky bola mexicko-cesnaková, chutila vynikajúco. Niekedy sa oplatí aj experimentovať, ale zistili sme, že to čítanie sa nám v živote naozaj zíde.

Ešte by som chcela vyzdvihnúť Lauru M., pretože bolo vidno, že v kuchyni sa už vie zvŕtať ako správna gazdiná a určite doma mamke pomáha. Hladom veru nezomrie :-) Tie lievance boli úžasné! Veľmi pekná práca, Lauri! Chválime!!!!

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144