Dnes je sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

3.roč.: Pokladovka na dvojangličtine

Tento deň si zapisujem ako mimoriadny – jednak preto, že angličtina bola mimo rozvrhu nahrádzaná, jednak preto, že bola sľubovaná pokladovka a v konečnom dôsledku na tento deň nezabudnem, lebo deti si demokraticky odhlasovali, že namiesto hudobky, chcú zase angličtinu a chcú ešte pracovať na úlohách z pokladovky.NE-U-VE-RI-TEĽ-NÉ........! :)

Ráno ich čakala v triede truhlica s nápisom NEOTVÁRAŤ. Čo to bolo skákania, chytania tej mega truhlice do rúk a dohadov okolo toho, čo sa tam asi nachádza :). Nuž, truhlica vychrlila úlohy a pýtala si naplniť sa opäť – úlohami už vypracovanými :).

Na začiatku si deti vylosovali číslo úlohy, ktorá bola pre nich prvá, potom si už slobodne rozhodovali o tom, ktorú úlohu chcú plniť a koľko ich chcú urobiť – úloh bolo veľa veľa veľa a najhoršie bolo, že boli aj náročné! :) Naši tretiaci to však zvládli! :) PROUD PROUD PROUD OF THEM! :)

Podstata pokladovky bola v tom, že na tabuli bolo 6 názvov úloh a vedľa nich napísané, kde sa nachádzajú. Veru sa aj nahľadali, ale akáže to bola radosť, keď našli! :)

  1. PLATE – prečítať si tanierové listy od detí z USA a dokázať na základe informácií napísaných odpovedať na otázky o nich
  2. YES/NO – rozhodnúť či je pravda o vete napísanej o obrázku

3.WH-circle – jedna z najťažších úloh, kde bolo potrebné nájsť wh-slovíčka, na ktoré bolo v jednotlivých vetách zodpovedané 4. ABOUT ME – vedieť napísať o sebe (tvorivé písanie) 5. DRAW – kresliť podľa pokynov (klobúk dole, že deti vedia väčšinovo nielen prečítať pokyny, ale im aj rozumejú a dokážu podľa nich vykonať, čo sa od nich žiada 6.SPELLING – práca vo dvojici – deti hláskovali slová a hádali ich.

Sladká odmena v brušku, truhlica naplnená splnenými úlohami, mozočky potrápené, angličtina na každom kroku…

SUPERMAJSTER v pokladovke sa stal náš GEORGE, ale v tesnom závese za ním (iba o jeden bodík menej) skončil SAMKOG – tomu sa hovorí víťazstvo o chlp! :) Tretím majstrom v pokladovke sa stal Kubík! Srdečne gratulujem :)

Nejde však o víťazstvá či nevíťazstvá, ale o to, aby nám v škole bolo dobre! Takýto TRESURE DAY si musíme ešte raz zopakovať! :)

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144