Dnes je piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

1. a 3.roč.: e Twinning projekt Christmas in Europe

Koncom novembra a v decembri sme sa zapojili do e Twinning projektu Christmas in Europe (Vianoce v Európe), takýmto spôsobom sme sa spojili s 97 školami z rôznych kútov Európy.

Najskôr sme vytvorili logo pre tento projekt. Pomocou aplikácii kahoot a vianočných piesní sme sa naučili vianočnú slovnú zásobu. Dozvedeli sme sa ako Vianoce prebiehajú v Anglicku, U.S.A. a Kanade a napísali list kanadskému Santovi.

Našich e -Twinningových kamarátov sme oboznámili aj o našich zvykoch. Napísali sme im, že pred Vianocami sa v našej škole modlime pri adventnom venci, pečieme medovníky a vianočné oblátky, vyrábame vianočné pohľadnice, ktoré potom roznášame po domoch a koledujeme.

Vianočné pohľadnice sme vyrobili aj pre našich e -Twinningových kamarátov a s radosťou sme im ich poslali. Oni nás tiež veľmi potešili, keď v našej pošte sme našli vianočné pohľadnice z Rumunska a Talianska.

Teraz pred Vianocami sme mali možnosť sa spojiť s kamarátmi prostredníctvom aplikácie zoom, kde sme sa aj videli a mohli sa predstaviť.

Spoločne s ostatnými školami sme vytvorili online vianočný slovník. My sme sa postarali o písmeno O ako ornaments (ozdoby) a písmeno W ako wreath (veniec) a svojimi šikovnými ručičkami sme ich vyrobili.

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144