Dnes je piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SÚŤAŽ: Úspešné celoslovenské kolo BIO OLYMP kat C v KE

Očami našej žiačky Veronky:

Biologická olympiáda 2017
29–30.4.2017 sa konalo celoslovenské kolo biologickej olympiády, kategórie C. Táto kategória predstavuje biologickú časť riešenia enviromentálnych problémov. My sme si zvolili tému Škodlivosti solenia ciest na rastliny. Venovali sme sa jej 2 roky, robili sme rôzne pokusy, výskumy, komunikácie, prezentácie..
V sobotu skoro ráno sme nastúpili na Regio Jet a vybrali sme sa do Košíc. Cesta nám ubehla pomerne rýchlo. Naše kroky viedli do Dómu sv. Alžbety, kde to bolo krásne a stihli sme aj svätú omšu. No a potom sme sa len snažili nájsť miesto konanej súťaže- Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov. Upozorňujeme na to, že to nie je Rektorát na Šrobárovej ulici:). Dorazili sme tam a vypočuli sme si práce rôznych mladých študentov, ktoré boli naozaj na vysokej úrovni. Vidno, že skutočne na tom pracovali denno- denne aj s učiteľmi. Nás najviac zaujali práce o netopieroch, rybárčení a alergiách. Tie boli pre nás naozaj perfektné. Po prezentovaní sme sa pobrali ubytovať, oddýchnuť si a ako by to bolo, kebyže nestihneme aj ten nejaký shopping? :) Večer sme sa už len prešli po vysvietených Košiciach a zašli do malej kaviarničky Fontana na cheesecake a limonádu.(Tú Vám odporúčame všetkými desiatimi) .
V nedeľu ráno sme sa hneď vybrali na slávnostné vyhodnotenie biologickej olympiády. Porotcovia-biológovia nám dali rady do budúcna ohľadom biológie a taktiež nás všetkých zúčastnených prijali na biologickú vysokú školu v Košiciach. Takže keby sa nám náhodou nepodarilo dostať na vysokú školu, stále je tu šanca :). Po vyhodnotení sme sa presunuli do nášho hotela na raňajky a neskôr na nedeľnú sv. omšu, kde sme boli prítomné aj na sobáši v duchu francúzska. Po omši sme sa prešli Košicami, zašli na banány v čokoláde, ktoré vám veľmi neodporúčame. Urobili pár selfies a fotiek pri fontáne, a pobrali sa na vlak. Chcela by som sa poďakovať najmä Pani učiteľke Sliačanovej za trpezlivosť a robenie na tejto 2-ročnej práci a pani riaditeľke, za pekný spoločný víkend v Košiciach. ĎAKUJEM!:)

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144