Dnes je piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

1. žiacky dokumentárny film o meste Ru70mber0k

Tak, naše úsilie dnes vyvrcholilo stretnutím v kine Kultúra v Ružomberku. Podaný projekt cez TJ Máj bol odobrený a finančne podporený mestom Ružomberok a my sa podujali na dni plné dobrodružnej cesty za informáciami o meste Ružomberok, ktoré tento rok slávi svoje 700-té výročie od udelenia mestských výsad.

Bol to čas plný „na“ stretnutia, emócie, dojmy, poznatky, skúsenosti… Výsledným produktom tejto cesty poznania svojho rodného mesta a poodhalenia skutočností, ktoré boli málokomu jasné a známe, bol 1. žiacky dokumentárny film o meste Ružomberok.

Na výrobe tohto dielka sa podieľali všetci pedagógovia (nielen scénaristicky, ale aj manažérsky a organizačne), samozrejme, naši žiaci (neodlučiteľná súčasť celého tohto projektu, ktorá recipročne dávala i dostávala) a v neposlednom rade naši vzácni hostia: Ing. Milan Igor Chovan PhDr. Karol Dzuriak Mgr. Peter Dvorský p. Mária Hatalová Mgr. Miroslav Huťka, PhD. RNDr. Pavol Papčo, PhD. Ing. arch. Martin Bišťan MUDr. Igor Čombor, PhD. Ing. Michal Slašťan p. Julián Helko JUDr. Juraj Čech, PhD. PaedDr. Ján Pavlík p. Patrik Habo doc. PaedDr. Anton Lauček, PhD. PhDr. Zuzana Gažíková Mgr. Ľubica Drusková Mgr. Igor Littva Mgr. Ivana Keyzlarová p. Martina Piláriková Mgr. Marián Gašaj p. Anna Dovecová Ing. Jozef Smolek Mgr. Iveta Bieliková Doc. Ing. Jaroslav Demko, CSc. Ing. Ján Bednárik Ing. Juraj Baláž doc. RNDr. Zdenko Hochmuth, CSc.

Film bol obsahovo zameraný na miesta, okolnosti, udalosti, osobnosti viažuce sa akýmkoľvek spôsobom ku nášmu rodnému mestu. Nesnažili sme sa v ňom však zachytiť iba miesta, ale vzťahy, nie iba portréty známych osobností, ale poodhaliť ich myšlienky a názory… Veríme, že ste to z toho filmu cítili a že spätná väzba je pozitívna. Viete, my nie sme kameramani, redaktori, herci, my sme iba súčasť školy, ktorá má vo svojom vzdelávacom programe jasne zadefinované, že chce byť ŠKOLOU ŽIVOTA. Opustením ulity našej školy, prekonávaním seba a otvorením sa svetu sme obohatili nielen svoje ja, ale veríme, že i naše mesto. 24 hodinový materiál poskytovať kvantá čarovných momentov, my sme ich však museli zúžiť na cca 1 hodinový zostrih toho, čo v nás zarezonovalo.

Veríme, že tento pre nás mega projekt sa Vás dotkol…rovnako, ako sa nás dotklo, že ste si pre nás našli čas a opäť ste raz prijali naše pozvanie tvoriť a budovať s nami rodinu.

Program bol podporený aj

  • krátkou legendou (ďakujeme našim hercom Dávidkovi, Dávidkovi a Peťke),
  • hymnou Ružomberka, ktorú sme spolu tvorili (text: 8. ročník, spev: žiaci našej školy, hovorený rytmický vstup Danka, Natálka, Peťa,Fefe, Esterka, Ľudka, Kika, Maťka, Barborka, Terka)
  • výstavou figurín z budúcnosti Ružomberka (prezentácia svojich projektov nezvyčajným „šťukacím“ spôsobom na tému Ružomberok budúcnosti).

Ďakujeme všetkým zúčastneným, že ste nám venovali Váš čas, ďakujeme za účasť aj Stankovi Bellovi, pánu Bišťanovi s manželkou, Lajčiakovi, Demkovi, Helkovi, Huťkovi, školskému úradu – menovite Inke Pavlinskej a Janke Lokajovej…

BOLO NÁM CŤOU BYŤ S KAŽDÝM JEDNÝM Z VÁS, lebo len spolu máme, čo iným chýba…♥♥♥

PS: Film by neuzrel svetlo sveta, keby nebolo pána Mareka Hasáka, ktorý nielenže pomáhal strihať, ale má „na svedomí“ aj finálnu verziu. ĎAKUJEME!

PS2: K dispozícii sú/busú aj DVD nosiče s filmom.

PS3: „Zvečnené okamihy“ zo včerajšieho dňa:

  • časť z filmu o A. Hlinkovi:

https://www.youtube.com/watch?…

  • hymna o meste Ružomberok (časť):

https://www.youtube.com/watch?…

  • legenda o meste:

https://www.youtube.com/watch?…

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144