Dnes je piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Blog | Ľubomír Ferenčík | Farský večierok


Dedinská zábava, posedenie pri hudbe, stretnutie mladých, stretnutie starých, stretnutie svätuškárov, ďalšie z mnohých kultúrnych podujatí?

Na tieto otázky si môže iste každý odpovedať po svojom.

Niekoľko faktov: na večierku sa zúčastnili celé rodiny, rodičia, deti, vnúčatá. Kultúrny program čerpal aj z histórie našej farnosti, mal v ňom miesto folklór,do tanca nám zahrala hudobná skupina zoskupená z našich mladých a na tanečnom parkete sa stretli všetky generácie.

Dnes, keď je zo všetkých strán šírený individualizmus, egoizmus, sebectvo a v neposlednom rade útoky proti cirkvi bol „náš večierok“ ukážkou, že nie sme len jednotlivci. Že niekam patríme. Že aj moja rodina je súčasťou veľkej farskej rodiny. Že tu máme korene. Že sa vieme radovať a smiať. Smiať na vtipoch, ktoré nie sú neslušné či dvojzmyselné. Že sme ľudia, ktorí sa usilujú žiť svoju vieru v každodennom živote.

Naši mladí podľa môjho názoru, dokázali, že sa vedia zabávať a ukázali dobrý príklad i pre ostatných rovestníkov. Vytvorili podmienky na príjemné a užitočné stretnutie farnosti, za čo im aj takýmto spôsobom ďakujem.

Vďaka za vašu námahu.


Komentáre