Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava

Z NAŠEJ ŠKÔLKÁRKY VERONIKY SA STALA MALÁ ILUSTRÁTORKA!

Príbeh jej malého bračeka Lukáška, ktorý prišiel na tento svet o niečo skôr ako mal, nie je ojedinelý. Tieto detičky – predčasniatka, musia byť hneď po narodení silnými bojovníkmi, aby tak ako všetky iné deti tešili tento svet, rozdávali radosť, lásku svojej maminke, ockovi, súrodencom,všetkým najbližším i vzdialeným.
Zápisky otca Tibora, maminky Márie a milé kresbičky malej Veroniky sa relizovali každodenne. Zaznamenávali skutočnosti, impulzy, pokrok i priebeh jednotlivých chvíľ, hodín, dní i mesiacov Lukáškovho pobytu v nemocnici. Popísané stránky v záznamníčku, boli na podnet lekárov a sestier z neonatologickej kliniky ÚNM v Martine použité na tvorbu knižočky DENNÍK PREDČASNIATKA.
Autorom je otecko malého Lukáška a Veroniky TIBOR ZÁHOREC a ilustrátorkou VERONIKA sama. Navštevovala spolu s rodičmi svojho malého bračeka v nemocnici, myslela na neho, držala mu palce, kreslila a kreslila. Všetky jej kresbičky detí, anjelov, postavičiek, domčekov, zvieratiek, trávy i kvietkov zdobia obal i stránky tohto inšpiratívneho a veľmi jemne spracovaného denníčka. Bol vytvorený z láskou, túžbou, strachom, očakávaním, odhodlanosťou, ale hlavne s nádejou Lukáškových najbližších a na pomoc všetkým rodičom, ktorí ho budú potrebovať. Môžu si do neho zaznamenávať všetko o svojich skôr narodených anjelikoch.
V ružovom obale je pre dievčatká, v modrom pre chlapcov.
Všetci z našej MŠ gratulujeme Veronike, jej ockovi, ale i maminke ! Lukáškovi prajeme veľa zdravia a všetkým predčasniatkam prajeme to, aby si ich rodičia do denníčka zaznamenávali len samé pozitívne popisky, ktorých koniec bude znamenať pre ich deti šťastný, zdravý a plnohodnotný život !

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144