Dnes je utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vstupné testy čitateľskej gramotnosti

Po letných prázdninách sme sa so žiakmi na hodinách slovenského jazyka rozhodli ešte pred písaním vstupných vedomostných testov napísať si testy čitateľskej gramotnosti. Zisťovali sme, či sa naši žiaci v porovnaní s predchádzajúcim rokom zlepšili a či platí pravidlo, že čím starší žiaci, tým vedia lepšie čítať. Ostali sme veru prekvapení!

Na prvom mieste sa naozaj umiestnili deviataci s najlepším výsledkom na celej škole. Spoločnými silami získali 86,07%. Vlani mali na začiatku školského roka 87% a na konci školského roka 86,4%. Prázdniny teda iba trošku urobili svoje. Najlepšie z triedy napísali: Martin Š. (100%), Danka B., Ondrej P. a Zuzka Š. mali 95%. Juraj B. Daniel Š. a Peťa K. mali krásnych 90%.

Na druhom mieste sa umiestnili siedmaci s priemerom triedy 79,41%. Na konci školského roka mali 85%, takže prázdniny v tejto triede už trošku viac pomotali hlavičky. Najlepšie z triedy napísali Aďo Š. a Jakub P., ktorí získali plný počet bodov (100%). Tesne za nimi boli Ester M. a Peťa J. s 95% a na treťom mieste v triede skončili Dávid M., Mário L. a Maťko K. s 90%.

Na treťom mieste sa umiestnili šiestaci s priemerom triedy 74%, ktorých prázdniny nejako obišli, pretože na konci minulého školského roka mali len 65%. Z ich triedy najlepšie napísala Diana D. s 95%, čiže stratila len jeden bod. Za ňou na druhom mieste skončil Lacko L. s 80% a na treťom mieste Rút M. s 75%

Na štvrtom mieste skončili piataci s priemerom triedy 73%. Aj ich prázdniny minuli, pretože na konci školského roka mali len 54,16%. Z ich triedy skončila na prvom mieste Paula Z. s 95%, na druhom Tamarka Š. s 85% a na treťom mieste skončili dvaja: Matej P. a Maťa K. s 80%.

Na piatom mieste skončili ôsmaci s priemerom triedy 72,08%. Na konci minulého školského roka mali až 83,4%. Oni si prázdniny užili v plnom prúde:-). Najlepšie napísali Kika B., Ema K., Vanesa D., Terezka J. a Frederika Z.F. s 90%. Tesne za nimi sa umiestnil Beno P. s 85%.

Na šiestom mieste sa umiestnili naši nováčikovia- štvrtáci. Získali krásnych 60%. Najlepšie z nich napísala Barča P. s výsledkom 95%, na druhom mieste v ich triede sa umiestnila Dorotka Sch. s 90% a na treťom mieste sa o bronz delia Ondrej R. a Katka P. s 85%.

Dúfame, že čitateľská gramotnosť našich žiakov porastie úmerne s pribúdajúcimi dňami školského roka a tieto výsledky sú len nejakým „poprázdninovým dočasným úkazom“. Všetkým najlepším čitateľom gratulujeme, budú ocenení jednotkami a nejakou drobnosťou.


Súbory na stiahnutie

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144