Dnes je piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel

ŠKOLA INKLUZIONISTOV – NECH INAKOSŤ INÝCH OBOHATÍ NAŠU VLASTNÚ

Sme veľmi radi, že naša škola je jednou z desiatich, ktoré boli z celého Slovenska vybraté do projektu Kto chýba – Škola inkluzionistov. Projekt zastrešuje Nadácia pre deti Slovenska, ktorá pomáha základným školám nájsť cestu k inkluzívnemu vzdelávaniu všetkých detí.

Čo je inklúzia? Inklúzia je cesta rešpektu, v rámci ktorej je akceptovaný každý žiak. Nejde o určovane diagnóz, ale o to, že v škole uvidíte inkluzívne hodnoty, ako sú: empatia, spolupatričnosť, pomoc, lásku, dobro a dôvera medzi všetkými žiakmi. Inklúzia je odpoveďou na otázku, ako tu máme spoločne žiť, rešpektujúc rozmanitosť iných aj svoju vlastnú. A presne toto všetko chceme priniesť aj k nám, do našej školskej rodiny ZŠAH.

ŠKOLA INKLUZIONISTOV Ide o ročný grantový vzdelávací projekt, ktorého cieľom je vytvoriť pozitívnu, tvorivú a priateľskú klímu v škole. Do tohto projektu sa zapojilo 16 pedagogických zamestnancov školy. Spolu hľadáme možnosti, aby všetky deti s rozmanitým potenciálom, teda aj tie so ŠVVP, mohli vždy, keď je to možné, navštevovať školu. V hľadaní tejto cesty pomáhajú regionálne konzultantky; tou našou je Masha Orogváni. Súčasťou projektu sú stretnutia s mesačnou pravidelnosťou so školiteľkami z Nadácie pre deti Slovenska, s ktorými diskutujeme o jednotlivých témach projektu a zdieľame svoje skúsenosti z praxe. Tieto stretnutia sú obohatené o množstvo aktivít zameraných na sebapoznávanie a sú plné podnetov do našej práce. V priebehu uplynulých 4 mesiacov sme prešli týmito témami:

  • Ukotvenie inklúzie – Lucia Kubíny
  • Spolupráca v tíme I. – Michaela Bubelíniová
  • Spolupráca v tíme II. – Masha Orogváni
  • Vyučovanie očami detí s ťažkosťami – Michaela Bubelíniová

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144