Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava

Pán školník našiel v podkroví aj svoju stoličku z učňovky

Brigáda na vypratanie školského podkrovia mala veľký ohlas. Prišlo zo 50 žiakov a rodičov. „Bol som prijemne prekvapený, ani som ich nepočítal,“ povedal nám pán školník Štefan Jančo. „Prišli aj rodičia s prváčikmi, všetci pomáhali.“

Brigáda sa konala 18. novembra 2020 od 8:00 do 12:30. „Je tam asi 50 schodov a každý to otočil 10 ráz, aj viac,“ vysvetlil pán školník. Robotníkov občerstvil čaj, káva, rodičia doniesli koláče, pán poslanec Patrik Habo zabezpečil makovníky.

Podkrovie bolo zapratané starým inventárom: skrine, komody, lavice a stoličky z drevotriesky, ešte z 50. – 60. rokov, aj z textilného učilišťa, kde je teraz Katolícka univerzita. „Všetko na 70 – 80 percent poškodené, žiaci do toho radi rýpali, podpisovali sa. Našiel som tam dokonca aj svoju vlastnú stoličku z učňovky, samozrejme, podpísanú,“ priznal sa pán školník.

Celý jeden kontajner tvoril elektroodpad: meotary, gramofóny, prastaré počítače, ktoré kedysi vyradil a daroval SCP, televízory s 80. – 90. rokov, šporák zo starej kuchynky.

Podkrovie sa plánuje sprístupniť ďalším schodiskom a majú tam vzniknúť štyri nové učebne, sociálne zariadenia a kabinety na vyučovacie pomôcky. O celom projekte rozšírenia školy pripravujeme pre náš časopis špeciálny materiál.

Ondrej Rončák

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144