Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava

Nový Školský semafor platný od 4.2.2022

Milí rodičia, dávame do pozornosti novú aktualizáciu manuálu Školský semafor (ŠS), ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

Celé znenie sa nachádza v prílohe.

Zmena:

  • str. 2 v časti: PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDACH
  • Karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje detského lekára (rodič už nemá povinnosť ohlásiť karanténu det. lekárovi, ako to bolo v predch. verzii ŠS).
  • V prípade, že žiak alebo zamestnanec neprejavuje príznaky ochorenia počas celého trvania karantény, rodič žiaka alebo zamestnanec nemusí kontaktovať všeobecného lekára.
  • Žiak po návrate z izolácie necvičí na telesnej a športovej výchove (nevykonáva fyzickú aktivitu) v priebehu 5 dní, počas ktorých má nosiť respirátor FFP2 (poprípade môže byť respirátor nahradený rúškom). Je dôrazne odporúčané, aby tento žiak mal po ukončení izolácie 10 dní pokojový režim a postupný návrat k fyzickej aktivite z dôvodu dostatočného zotavenia po prekonaní ochorenia COVID-19.
  • Výnimka z karantény – o. i.:
  • žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku: – Ag samotestu a po ukončení izolácie, ktorá bola pod dohľadom všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič v takomto prípade môže škole, školskému zariadeniu a pri mimovyučovacích aktivitách predložiť „Čestné vyhlásenie o pozitivite antigénového samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a),
  • Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácii a karantény a ani o výnimke z karantény.
  • Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/…adosti-o-ocr
  • Vstup zamestnancov na pracovisko zamestnávateľa od 5. februára 2022 nie je podmienený v režime OTP.

Súčasťou materiálu sú aj nové vzory písomných vyhlásení o bezpríznakovosti a vzor oznámenia o výnimke z karantény: ŠKOLSKÝ SEMAFOR | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)


Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144