Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava

Európsky týždeň financií

Každoročne sa počas Európskeho týždňa financií konajú vo viac ako 30 krajinách stovky aktivít na podporu finančnej gramotnosti v Európe. Na Slovensku je to práve Európsky kvíz o peniazoch organizovaný Slovenskou bankovou asociáciou v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska. Aj tento rok naši ôsmaci a deviataci na ňom nechýbali a otestovali si svoje vedomosti z oblastí financií. Keďže nám záleží na vzdelaní v oblastí financií aj naši pedagógovia sprostredkovali svoje znalosti prostredníctvom rôznych aktivít a úloh počas tohto týždňa. Napr.:

Žiaci na druhom stupni: Si zasúťažili o školské poukážky. Ich úlohou bolo vylúštiť tajničku, skrytú v QR kódoch na dolnej chodbe školy. Vysvetlili sme si pojmy, ako je terminovaný vklad, platobná karta, mzda a ďalšie iné.

4. roč. na TSV: Štvrtáci si zahrali štafetu, ich úlohou bolo dvakrát sa vystriedať a spoločne vybrať čo najväčšiu hodnotu peňazí. 2. roč.: Počas Dňa otvorených dverí druhaci prezentovali Hejného metódu aj riešením slovnej úlohy s podmienkami so zameraním na hodnotu mincí a spoločnú sumu. Svoje vedomosti a zručnosti s peniazmi a nakupovaním si overili aj prostredníctvom kvízu v programe Kahoot, ktorý pre nich pripravila p uč. Papčová.

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144