Dnes je piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel

Čítajme si

Dňa 30. mája 2019 sa na celom Slovensku konala akcia pod názvom Čítajme si. Cieľom bolo zapojiť čo najviac detí do čítania. Aktivitu pripravila Linka detskej istoty, ktorá každému dieťaťu poslala aj záložku s telefónnym číslom pre prípad, že by sa ocitlo v núdzi a potrebovalo poradiť, porozprávať sa či pomôcť.

Na našej škole sa do čítania zapojili všetci prítomní žiaci našej školy od prváčikov až po deviatakov. Keďže však ešte „zúria“ kiahne či iné „príjemné“ choroby, bolo to iba 93 žiakov. Celkovo sa na Slovensku do čítania zapojilo 32 425 detí. Musíme, žiaľ konštatovať, že je to čoraz menej. Vlani to bolo 38 853, v roku 2017 čítalo 46 040 detí, čo bolo doteraz najviac. Táto akcia vznikla v roku 2008, kedy čítalo iba 2 915 detí. Dúfame, že deti znova objavia čaro čítania aj cez tieto aktivity.

A čo vlastne čítali? Menší žiaci si mohli vybrať knižku, ktorá sa im páčila: Opice z našej police, Matildu, Kamoša obra, Ľadové kráľovstvo, Nezblázni sa mamička či Hľadám lepšiu mamu. Starším žiakom sme priniesli knihy, ktoré by ich mohli zaujať ako napríklad Neznášam, keď ma hladkajú po hlave (šiestaci sa pučuli od smiechu) či Poškoláci (však deviataci).

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144