Dnes je štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela

4.roč.: Až sa im z "huby" prášilo alebo keď je text k veci

Štvrtáci si v piatok zasúťažili. Rozdelila som ich do skupiniek, každá dostala knižku (Atlas húb). Ich úlohou bolo nájsť „hubu“, ktorú všetci poznajú a vymyslieť tri otázky (boli štyri skupinky) týkajúce sa vybranej „huby“. Každá skupinka sa musela dohodnúť na spoločnej odpovedi a až tak na otázku odpovedať. Niektoré skupinky si pripísali 5 bodov za správnu odpoveď, niektoré správne odpovedali na dve otázky, získali tak desať bodov a niektoré získali body na metri iba za vytvorenie otázok.

Žiaci sa tak naučili rozlíšiť vecný text od umeleckého (v učebnici mali text od Márie Ďuríčkovej Pochabené zhuby), naučili sa správne štylisticky tvoriť otázky, spolupracovať a ešte sa aj zahrali. Všetko sme to stihli v časovom rekorde necelej vyučovacej hodiny. Na konci som ich právom musela pochváliť, pretože tak usilovne pracovali, že tie body na metri si právom zaslúžili.

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144