Dnes je sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nový náučný chodník v Čutkovskej doline bude hotový už 1.7.2016

Idea vybudovania náučného chodníka Známa i neznáma Čutkovská doline skrsla autorom projektu, Milanovi Kmeťovi a Štefanovi Koreňovi v hlavách už niekedy v roku 2012. Hnacou silou pre uskutočnenie tohto zámeru bolo hlavne uvedomenie si smutnej skutočnosti, že prírodu za našimi humnami a plotmi väčšina ľudí nepozná. Často a radi chodíme poznávať krásy prírody do zahraničia, no o klenotoch, ktoré máme priamo pod nosom mnohí z nás nič nevedia. Vedeli ste napríklad, že v Čutkovskej doline sa nachádza vodopád vysoký 24 metrov? Alebo, že tu i dnešnej dobe vzniká travertín? Putovanie po náučnom chodníku Vám prinesie nové vedomosti, a krása miestnej prírody Vás aspoň na pár okamihov vytrhne z každodenného ustarosteného života. Z širšieho pohľadu na región je realizácia náučného chodníka jednoznačným prínosom pre rozvoj cestovného ruchu Dolného Liptova. Táto oblasť, zovretá zo všetkých strán horskými masívmi je jedným z najkrajších a turisticky najatraktívnejších regiónov Slovenska a existencia náučnej trasy dopomôže, aj keď v malom meradle, k obohateniu tohto územia. Na celkovej dĺžke 6,1 km je trasa chodníka osadená desiatimi informačnými tabľami.
Budovanie náučného chodníka je rozdelené na dve fázy: v roku 2015 došlo k osadeniu desiatich informačných tabúľ a aktuálne od apríla 2016 prebieha budovanie nových lesných chodníkov mimo asfaltovej cesty v Čutkovskej doline. Práce napredujú a my všetci sa už dnes tešíme na slávnostné otvorenie náučného chodníka, ktoré by malo prebehnúť v prvej polovici júla. Správcom a prevádzkovateľom chodníka po jeho dokončení bude občianske združenie Černovský chotár, ktoré svoju činnosť sústreďuje na aktivity zamerané k rozvoju kultúrneho a spoločenského života v Černovej.

www.cernova.sk/…ychodnik.pdf

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144