Dnes je streda, 24. apríl 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek

Národná púť v Šaštíne

Milí priatelia,

v sobotu, 15.9.2018 sme sa zúčastnili Národnej púte v Šaštíne, kde si pútnici mohli prezrieť výstavu venovanú 80. výročiu úmrtia Andreja Hlinku (16.8.1938). Odhadujem, že výstavu navštívilo asi tisíc ľudí a rozdali sme okolo 700 fotografií a písomností o Andrejovi Hlinkovi. Celková účasť pútnikov v Šaštíne bola cca 30 000 ludí . Autormi výstavy sú Černovčania a Mesto Ružomberok. Graficky ju spracoval a vybral texty : Ing Jaroslav Maga. Výstavu vlastní OZ Černovský chotár .

V nasledujúcich dvoch týždňoch plánujeme otvoriť výstavu v Trenčíne a Dubnici nad Váhom, začiatkom októbra v Bratislave na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom. Priali by sme si aby výstava putovala po Slovensku ale aj v Ružomberku (školy a inštitúcie) predovšetkým preto, lebo naši ústavní činitelia toto významné výročie i samotného Andreja Hlinku ignorujú a médiá o ňom neinformujú alebo informujú nepravdivo.

Radi uvítame Vašu pomoc so zorganizovaním výstavy v ďalších mestách, s prevozom výstavy a sprievodcovskou službou. Výstava pozostáva z 12 panelov s rozmermi 105×75 cm a drevených stojanov 200×70 cm. Ak by ste mohli a chceli v tejto veci niečo urobiť, pošlite mejl alebo mi zatelefonujte, prípadne prepošlite tento mejl svojim priateľom.
Ďakujeme.

Ing Miloš Sečkár, 0917 431832,
milos@penzionandrej.sk

Poslanec informuje

Informácie a postrehy poslanca mestskej časti Martina Papča


Úradná tabuľa

Dôležité dokumenty a uznesenia z rokovaní MZ Ružomberok


Projekty v Černovej

Prehľad zrealizovaných a pripravovaných projektov

Dom Andreja Hlinku

Dom Andreja Hlinku je sprístupnený vždy v pracovných dňoch. V prípade vášho záujmu vám poskytneme bližšie informácie na telefónnom čísle: +421 908 499 144